Historien om Manifest

I foråret 2019 kørte Bente Gammelgaard og Thorbjørn Rasmussen forbi et nedlagt automobilværksted ca. 3 kilometer fra Bjæverskov. Drømmen om at skabe et kunstnerfællesskab sammen med andre lå lige der. Herfra gik der kun nogle uger med diverse forhandlinger til vi stod med nøglen i hånden. Drømmen var blevet til virkelighed og nu vidste vi at der skulle knokles på at få andre interesseret med på ideen. Den 3. juni blev dagen, hvor vi afholdte først møde med 3 andre kunstnere. Efter en uge med forskellige forslag til et navn blev selve navnet Manifest/Den Levende Kunst udvalgt ved et tilfælde.

En ældre tekst skrevet af Ole Marstrand i 2011 som hang i Bente Gammelgaards bås. Januar 2020 om 8 måneder senere er vi 6 kunstnere samlet i det gamle værksted. Fra den 15 – 30 juni 2020 blev vores gamle værksted taget ned og genopbygget på vores nye adresse.

Manifest Den Levende Kunst står for bæredygtige og klimavenlige løsninger og har genanvendt stort set alle materialer dvs. spånplader, lægter og skruer til vores små værksteder samt udstilling.

Manifest / Den Levende Kunst 2020