Bente Gammelgaard

Jeg er født i 1943 og har arbejdet med kunst i over 40 år. Jeg elsker at udforske farverne i den abstrakte form med talrige lag og dybder. Jeg arbejder med mange forskellige materialer. Det drejer sig bl.a. om akryl på lærred, encaustic, powertex på lærred, nålefilt, installationer og tekstilkunst. 

Inspirationen kommer fra mine mange rejser rundt i verden, hvor naturen og havets lys bryder igennem. Jeg elsker på trods af min alder at afprøve nye teknikker og eksperimentere for de ting, jeg arbejder med. 

Jeg er ejer af Manifest – Den Levende Kunst, da det altid har været min drøm at eje et sted, hvor folk kan mødes om deres kunst og udstille deres værker. 

Mit hjerte brænder for kunsten og fremme kunstens stemme i samfundet. Derfor har jeg også været formand for Hvidovre Kunstforening, og jeg er stadig medlem af bestyrelsen for HCU, Hvidovre Censurerede Udstilling. 

 

Uddannelse
2018 og 2019: Kursus hos Mette Rishøj
2018:  Kursus på Ærø Kunsthøjskole/ underviser: Asmund Havsteen Mikkelsen
2007-2008: Gladsaxe malerne
1976: Kunstakademiet i Århus i billedvævning

 

Udstillinger

Jeg har udstillet talrige steder gennem årene. Det drejer sig om udstillinger i Danmark sammen med Musicon i Roskilde, i talrige kunstforeninger rundt omkring i Danmark. I de senere år har jeg især udstillet i Manifest, men i 2021 havde jeg også den glæde at blive inviteret til at udstille på Mariager Museum, Vognporter i perioden 2 maj- 19. juni Mariager Museum, Vognporten, og i 2020 udstillede jeg på Hvidovre Hovedbibliotek. 

 

Udgivelser

“101 Kunstnere 2020”

 

Se flere af mine værker, hvis du scroller længere ned på siden. 

 

Kontakt:

Tlf.: 20 16 76 05

Mail:

 bente.gammelgaard43@gmail.com