Kommende Udstillinger

Tilmelding

SPIRENDE LIV

5 - 30 maj

Frem af døden spirer altid livet. Døden og livet er hinandens forudsætninger, og den ene kan ikke eksistere uden den andens tilstedeværelse.

Det glemmer mennesket i jagten på evigt liv og evig ungdom.

Historien har vist, at livet hele tiden er en vekselvirkning mellem op- og nedture. Mennesket tror, at det er højt hævet over alle andre individer på jorden, og at det er uovervindeligt. Det sidste år har imidlertid vist, at mennesket nemt kan slås omkuld – i hvert fald for en stund. Hele verden har været ”indhyllet i restriktioner og begrænsninger”. Vores normale liv har på mange måder ligget i dvale, og nogen eksperter tror, at der er dele af vores hidtidige liv, der for altid er dødt. Det er dog ikke den form for død, der er uovervindelig.

Verden vil være forandret. Der er ting, der aldrig bliver det samme, for mennesket har evnen til at tænke nyt, når det bliver tvunget ud af sin komfortzone. Kreativiteten spirer, når mennesket begiver sig ud i ukendt farvand. Vi forbander coronakrisen, men måske skal vi lære at omfavne den og tænke, at den har og kan bringe noget godt med sig. Vi er blevet tvunget til at være sammen med familien, nyde naturen, og nogle mennesker har opdaget det land, de lever i, for de har ikke haft mulighed for at jagte oplevelserne i andre lande.

I nyere tid er det et særsyn, at så mange mennesker har begivet sig ud i naturen, som de har gjort indenfor det sidste år, og lige nu kan de opleve, hvordan hele naturen vågner efter en lang vinter. Blomster og planter spirer frem, og det samme gør livsglæden hos både dyr og mennesker. Naturen er fyldt med dyreunger og hos mennesket stiger safterne, når vinterens tyngde i både sind og klæder bliver smidt.

Mærk livet spire frem i både sind og krop efter en langt år, der på mange måder er et mørkt kapitel i menneskets nyere historie. Lad os sammen hylde livet med en udstilling, der emmer af optimisme og glæde til livet.

Tilmeldingen til udstillingen starter 3. april.

Sidste frist for tilmelding: 21. april

Tilmelding kan ske via en mail til Bente Gammelgaard

Husk foto af det du vil udstille, samt titel og mål mm.

Har du spørgsmål til udstillingen kan du ringe på tlf.: 20167605 man-fre mellem kl. 12-17

INDEN FOR RAMMEN

4 - 27 juni 2021

”Inden for rammen” er titlen på Manifest – Den Levende Kunsts udstilling i juni måned.

Titler på udstillinger kan ofte være vanskelig at tolke for kunstnere, for hvad er det, gallerierne gerne vil have. Det samme tænker du måske, når du læser denne titel. Betyder det, at det kun er indrammede værker, der er velkomne på udstillingen, eller kan begrebet fortolkes mere bredt?

Vi mennesker er forskellige, og derfor er det også din egen fortolkning af begrebet ”Inden for rammen”, der skal være bærende for, hvad du gerne vil udstille.

Rammer kan virke som snærende bånd for nogle, mens andre finder tryghed i at vide, hvor rammerne går. Et ekstremt eksempel på tryghed ved rammer er, at mennesker, der har siddet længe i fængsel, nogle gange begår ny kriminalitet, fordi de gerne vil tilbage til fængslets trygge kendte rammer. Andre vil gerne udfordre rammerne, og mange gange anvender de enorm energi på at udfordre rammen, der også kan betragtes som nogle givne vilkår. Det kan f.eks. dreje sig om nogle politiske beslutninger, som alle skal indordne sig under.

En ramme kan også forstås som at sætte fokus på det, som beskueren skal se eller have fokus på. Et billede på en væg skal gerne tiltrække sig opmærksomheden – skal drage beskueren til sig og sætte tanker og følelser i gang hos beskueren.

Rammer kan selvfølgelig også forstås bogstaveligt som rammer omkring et billede. Nogle former for kunst kan dårligt vises uden en ramme. Der er derfor bred mulighed for fortolkning af, hvad titlen ”Inden for rammen” kan betyde, og vi glæder os til at se, hvad det er, du lægger i begrebet.

Sidste frist for tilmelding er fredag den 21. maj 2020.

Tilmelding kan ske via en mail til Bente Gammelgaard

Husk foto af det du vil udstille, samt titel og mål mm.

Har du spørgsmål til udstillingen kan du ringe på tlf.: 20167605 man-fre mellem kl. 12-17