Inga Dóra Sigurdardottir

Jeg er født og opvokset i Island, på en ø syd for Islands kyst, som hedder Vestmannaøerne. Jeg flyttede til Danmark i 2006, og har boet i Haslev alle årene, sammen med min mand. To af mine døtre bor også i Haslev, den tredje bor i Stockholm.

Jeg har altid været kreativ, med alskens håndarbejde, og har haft en kærlighed for at male og tegne siden jeg var barn. Det er dog først i de senere år, at jeg for alvor er kommet i gang med maleriet. Først malede jeg med akryl, men nu har akvarellen taget over. Jeg kan godt lide, hvordan akvarelfarverne spiller sit eget spil, og alle de forskellige teknikker er spændende og sjove at lege med.

Min inspiration finder jeg især i den islandske natur, som jeg er vokset op i. Jeg maler både landskab, men også fugle: her har lunden (søpapegøjen) en helt særlig plads i mit hjerte. De findes i kolonier på Vestmannaøerne, og jeg er derfor vokset op med den smukke fugl tæt på livet.

Den danske natur maler jeg også, hvor jeg finder træer og skove særligt spændende at male.

Jeg har udstillet mine værker forskellige steder igennem årene, bl.a. her på biblioteket, i det islandske kulturhus i København, i Sorø, Ringsted, Slagelse og Faxe.

Jeg har deltaget i flere kurser indenfor både akryl- og akvarelmaling, samt været billedkunstlærer i mange år.

Jeg håber at mine værker giver jer et indblik i den kontrastfulde og dramatiske natur som jeg er vokset op i.

Hvis I er interesseret i at købe et af mine værker, kan I kontakte mig på tlf. 2370 2276 eller på mail: ingdor23@gmail.com.

Del gerne

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn