Britta Ortiz

For at blive et helt menneske har jeg siden ungdommen haft behov for at være kreativ, fordi jeg har et stort behov for at anvende begge hjernehalvdele. Mit studium på universitetet fordrede, at jeg især skulle benytte venstre hjernehalvdel. Hurtigt blev jeg imidlertid klar over, at jeg ved siden af studiet også var nødt til at give plads til at holde fast i at bruge den højre hjernehalvdel til fortsat at være kreativ, som jeg også havde været før medicinstudiet.

Kunsten afspejler på mange måder min eksistentielle indstilling til livet, hvilket vil sige, at livet skal leves i spændingsfeltet mellem den positive og negative pol. Kunsten skal vibrere og vække følelser og tanker. I mine billedskabende værker tager jeg altid udgangspunkt i en idé, men det kan godt ende et helt andet sted, fordi kommunikationen med det enkelte værk er så vigtig. Kunsten er ærlig og kommer indefra. Kunsten graver ned i det underbevidste, og derfor kan kunst aldrig være uærlig. Det er også baggrunden for, at jeg holder meget af at arbejde med teknikker, der tager tid, for der skal være tid til refleksion under fremstilling af det enkelte værk. Jeg arbejder bl.a. inden for oliemaleri, træ- og linoleumssnit, keramik, encaustic og billedvævning.

Mine værker fremstiller mit syn på verden. Det kan være alt lige fra min fascination af naturen og de fantastiske væsener, der befolker den til en stillingtagen til de ting, der sker i verden omkring os.

Jeg fremstiller kunst for min egen skyld. Det er også derfor, at det først var i 2010, at jeg så småt begyndte at udstille, og siden er det gået stærkt. Jeg har deltaget i adskillige censurerede udstillinger og får mange invitationer til at blive repræsenteret i internationale kunstbøger og -magasiner. Herunder bl.a. ”International Contemporary Masters XIII”, kurateret af Despina Tunberg, udgivet af World Wide Art Books og ”The Best Modern and Contemporary Artist” kurateret af Salvatore Russo og Francesco Saverio Russo, udgivet af Art Now samt den danske ”101 kunstnere” i 2018, og jeg har adskillige udstillinger bag mig i både ind og udland.

I 2014 var jeg initiativtager til at danne kunstnersammenslutningen Isefjordskunstnerne i Holbæk, som jeg siden har været formand for. Jeg er desuden medlem af bl.a. Nartwork aps. og Kunstsamlingen.

Du kan se meget mere om mig på:

Hjemmeside

Facebook

Instagram