Årets ord i 2020 var ”samfundssind” som et symbol på, at danskernes forhold til hinanden var blevet indre egoistisk. Når jeg ser og hører, hvordan folk opfører sig og hører, hvordan folk omtaler andre, har jeg dog svært ved at genkende ”samfundssindet”. Folk har utrolig travlt med at fortælle, hvordan andre har svært ved at overholde coronarestriktionerne underforstået, at de selv selvfølgelig overholder alle restriktioner og mere til. 
 Den menneskelige egoisme har nået nye højder i forbindelse med vaccineudrulningen. Den har fået det værste op i folk, for den har i den grad vist den menneskelige egoisme, da alle har syntes, at de skulle foran andre i vaccinekøen. 
 Midt i al kaos, som ikke direkte har berørt mig, er livet for mig gået videre, og jeg nyder livet. Min kunst har nok været mindre provokerende i det sidste års tid. Det betyder ikke, at jeg har glemt at være den stemme i verden, som jeg godt kan lide at være, for jeg udtrykker det, der presser sig på fra mit indre. Jeg producerer ikke kunst for at blive set, men fordi det er en nødvendighed for mig. Jeg har en utrolig boglig hverdag, men jeg har og har altid haft brug for at anvende begge hjernehalvdele. Jeg elsker også at skildre naturen, mennesker og alt, hvad der omgiver mig i mit liv midt i naturen. Kunstkritikeren Tom Jørgensen beskriver bl.a. min kunst på følgende måde: 
 ”Alt dette kommer til udtryk i malerierne og grafikken, hvor menneskeøjne kigger på os på en måde, der er svær at undslippe. Budskabet er sjældent direkte politisk. 
Britta Ortiz interesserer sig mere for de almenmenneskelige vilkår, og nogle af billederne har en drømmende og symbolsk karakter. Eksistentielle grundvilkår som ensomhed, angst, vrede og resignation, men også solidaritet og empati præger disse billeder, som sætter sig fast på nethinden.
Hvad angår grafikken minder Britta Ortiz´ træsnit og linoleumssnit med deres skarptskårne billedopbygning og sociale indignation om den tyske kunstner Käthe Kollwitz og vores egne Søren Hjort Nielsen og Jane Muus.”
Til trods for at jeg producerer kunst for min egen skyld og først viste min kunst for offentligheden i 2010, bliver den set over hele verden, da jeg bliver inviteret til at udstille og få min kunst præsenteret i forskellige kunstbøger og -magasiner. Indtil videre har jeg udover i Danmark udstillet i London, flere steder i Italien, Østrig og USA. Inden for det næste år skal jeg herudover bl.a. også udstille i München. Det er en rejse, som jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg har desuden også deltaget i flere censurerede udstillinger og være central i at stifte et par kunstgrupper. Hvis du har lyst til at se, hvor jeg har udstillet og lignende, vil jeg råde dig til at gå ind på min hjemmeside www.britta-ortiz.dk